Babymassage

Babymassage is een mooie manier om vorm te geven aan de koesterende aanraking, die zo van belang is bij het grootbrengen van je kindje. Na de geboorte is huid op huid contact van grote invloed op het versterken van jullie band. Door het geven van een babymassage aan je kindje voorzie je in de natuurlijke behoefte aan lichaamscontact.

De massagevorm die je bij Studio Koester leert, is de uit India afkomstige Shantala babymassage. De aanrakingen bestaan uit heerlijke langzame aandachtige bewegingen. Naast de babymassage technieken leer je nog een aantal bijzondere aanvullende technieken, speciaal gericht op baby’s: massage voor darmkrampjes, overstrekken en voorkeurshouding, een massage voor het slapen gaan en een commode massage.

In 3 toch heel ontspannen lessen leer je masseren. Sfeer vind ik heel belangrijk, we maken er samen een persoonlijke, warme en opgewekte cursus van.  Er is ruimte om met elkaar ideeën uit te wisselen over hoe je om kunt gaan met huilen, slaapproblemen, darmkrampjes etc. Na de les is er alle tijd om lekker met elkaar na te praten onder het genot van een warme kop thee met wat home-made lekkers.

Om je kindje eerst rustig thuis te laten wennen aan het leven buiten de baarmoeder ben je meer dan welkom om de babymassage cursus te volgen vanaf het moment dat je baby 6 weken oud is tot kruipleeftijd.

Liever een privé cursus aan huis? Dat kan ook!

Lijkt het je wat? Kijk voor meer info op www.studiokoester.nl

Leer je draagdoek knopen

Studio Koester leert jou graag je draagdoek knopen. Een mooie manier om je kindje een gevoel van veiligheid en geborgenheid te geven is het dichtbij je hart te dragen. Het kan vanuit dit mooie plekje leren door nabijheid. Jij signaleert zijn behoeftes snel en kunt er direct op inspelen. Zo ervaart je kindje al snel dat zijn behoeftes belangrijk zijn en dat er naar hem geluisterd wordt. Tijdens een draagconsult leer ik je hoe je op een fijne manier je kindje kunt dragen met behulp van een doek of drager.

Klaar om te leren dragen? Kijk voor meer info op www.studiokoester.nl

De massagevorm die je bij Studio Koester leert, is de uit India afkomstige Shantala babymassage

Roos Wagenmakers

Mijn studie pedagogiek bracht mij in het hulpverlenersvak, waarbinnen ik de laatste vijf jaar gewerkt heb als ambulant hulpverlener met tienermoeders. Deze jonge moeders heb ik met veel liefde ondersteund in het jong ouderschap. Juist door dit bijzondere contact met deze meiden, heb ik mogen zien en ervaren waardoor zij vaak zo stoeien met het leven. Bij bijna allemaal ontbrak het hun aan een gezonde hechte band met één of vaker nog met beide ouders.

Het hulpverleners vak wilde ik graag achter me laten, maar ik raakte wel geïnspireerd door dit bijzondere contact. Ik volgde cursussen in zwangerschapsmassage, docent Shantala babymassage en de cursus tot draagconsulent bij het Instituut voor Hechting. Om zo bij Studio Koester cursussen en massages te kunnen aanbieden, die allemaal op hun eigen manier een bijzonder mooie bijdrage leveren aan het versterken van de band tussen ouder en kind.

Begin september 2014 werd onze zoon Loek geboren. In één klap tot over mijn oren verliefd, en nog steeds! Ik koos ervoor om er eerst full-time voor Loek te zijn. Mijn gevoel dat het voor een kindje zo fijn is dichtbij zijn ouders te mogen zijn was zo sterk. Zo had ik de ruimte hem lang borstvoeding te geven, hem lekker veel te dragen in de draagdoek en hem vaak te masseren. Hij genoot hier zo van ( en ik net zo hard). Hierdoor kreeg ik alleen maar sterker het gevoel ouders te willen stimuleren, inspireren en ondersteunen hun kindje lekker dichtbij zich te dragen en koesterend te masseren. Van zo’n grote waarde en een feestje voor jullie allebei!

In maart 2018 werd onze dochter Kiek geboren. Weer zo’n bijzonder en mooi kindje dat gelukkig ons veilige nestje uitkoos om in op te groeien. Want wat ben ik blij, ontzettend blij dat ze er is! Eerlijk, ze heeft het met heel wat minder massage uren moeten doen dan haar grote broer, maar wat hebben we haar veel gedragen. Wat een uitkomst is de doek of drager bij een tweede kind zeg. Het geeft ons nog steeds zoveel rust en ruimte.