Kraamzorg

Zwangerschap, de geboorte van een kindje, de kraamperiode… en of het nou je eerste, tweede of derde kindje is, het blijft een bijzondere tijd en een hele nieuwe fase in je leven. Een periode van geluk, emoties, maar ook met veel vragen, onzekerheid en niet te vergeten het lichamelijk en geestelijk herstel van de moeder.

Aan het begin van de zwangerschap moet je kraamzorg regelen.

Daarvoor bel je met je ziektenkostenverzekeraar en een kraamzorgbureau naar keuze. Kraamzorg wordt voor het grootste deel vergoed door je basisziektekosten verzekering. Meestal moet je een kleine eigen bijdrage betalen.

In de zwangerschap vindt er een intake plaats waarbij je informatie krijgt over wat kraamzorg inhoudt en waarbij je bespreekt wat je wensen rondom kraamzorg zijn. De kraamverzorgster assisteert ons bij de thuisbevalling, daarna komt zij acht dagen elke dag bij je thuis voor de zorg voor jou en je kind, ze begeleid je bij het geven van borstvoeding en bij de verzorging van je pasgeboren kind.

 

Wij werken samen met een aantal kleinschalige kraamzorg bedrijven die gegarandeerde goede zorg bieden

Wij hebben een intensieve samenwerking met kraamzorgbureau Puck en Co, zij zijn een kleinschalig kraamzorgbureau dat aansluit bij onze visie over zwangerschap, geboorte en kraamtijd. EÊn dag per week zijn zij werkzaam bij ons in de praktijk en is er de mogelijkheid je in te schrijven, dit kan ook online via www.kraamzorgpuckenco.nl.

Naast het kraamzorgbureau Puck en Co zijn er nog andere kraamzorg organisaties waar jullie voor kunnen kiezen.