Zwangerschapsmassage

Studio Koester geeft een heerlijke zwangerschapsmassage in ‘t Haagsch Geboortehuys. Een zwangerschapsmassage geeft je de ruimte je aandacht even naar binnen te richten en je lichaam en het kindje in je buik bewust te ervaren. De zwangerschap is een bijzondere tijd en betekent tegelijkertijd een grote belasting voor je lijf. Een massage is dan ook geen overbodige luxe. Door de zachte krachtige aanraking komt er oxytocine vrij, het gelukshormoon. Lekker toch als dat wat extra wordt aangemaakt?

Doordat moeder en kind zo nauw met elkaar verbonden zijn kan je kindje al heel goed jouw spanning en ontspanning meevoelen. Doordat jij de drukte van de dag even achter je kunt laten, trakteer je het kindje in je buik op een heerlijk rustmoment met jou.

Zin in een massage? Kijk voor meer info op www.studiokoester.nl  

Geniet tijdens de zwangerschapsmassage van de liefdevolle benadering en ervaar de ontspannen uitwerking

Roos Wagenmakers

Mijn studie pedagogiek bracht mij in het hulpverlenersvak, waarbinnen ik de laatste vijf jaar gewerkt heb als ambulant hulpverlener met tienermoeders. Deze jonge moeders heb ik met veel liefde ondersteund in het jong ouderschap. Juist door dit bijzondere contact met deze meiden, heb ik mogen zien en ervaren waardoor zij vaak zo stoeien met het leven. Bij bijna allemaal ontbrak het hun aan een gezonde hechte band met één of vaker nog met beide ouders.

Het hulpverleners vak wilde ik graag achter me laten, maar ik raakte wel geïnspireerd door dit bijzondere contact. Ik volgde cursussen in zwangerschapsmassage, docent Shantala babymassage en de cursus tot draagconsulent bij het Instituut voor Hechting. Om zo bij Studio Koester cursussen en massages te kunnen aanbieden, die allemaal op hun eigen manier een bijzonder mooie bijdrage leveren aan het versterken van de band tussen ouder en kind.

Begin september 2014 werd onze zoon Loek geboren. In één klap tot over mijn oren verliefd, en nog steeds! Ik koos ervoor om er eerst full-time voor Loek te zijn. Mijn gevoel dat het voor een kindje zo fijn is dichtbij zijn ouders te mogen zijn was zo sterk. Zo had ik de ruimte hem lang borstvoeding te geven, hem lekker veel te dragen in de draagdoek en hem vaak te masseren. Hij genoot hier zo van ( en ik net zo hard). Hierdoor kreeg ik alleen maar sterker het gevoel ouders te willen stimuleren, inspireren en ondersteunen hun kindje lekker dichtbij zich te dragen en koesterend te masseren. Van zo’n grote waarde en een feestje voor jullie allebei!

In maart 2018 werd onze dochter Kiek geboren. Weer zo’n bijzonder en mooi kindje dat gelukkig ons veilige nestje uitkoos om in op te groeien. Want wat ben ik blij, ontzettend blij dat ze er is! Eerlijk, ze heeft het met heel wat minder massage uren moeten doen dan haar grote broer, maar wat hebben we haar veel gedragen. Wat een uitkomst is de doek of drager bij een tweede kind zeg. Het geeft ons nog steeds zoveel rust en ruimte.